Der er flere med handicap, end du tror

Der er flere med handicap, end du tror

Mange mennesker har et handicap, synligt eller usynligt – og mennesker med handicap kommer i alle former og størrelser. Det er budskabet i den kampagnevideo, der kan ses her, Det Centrale Handicapråd lancerede for at markere FN’s internationale handicapdag søndag den 3. december.

”Vi håber, at videoen vil påvirke folks opfattelse af handicap. Mennesker med handicap er en del af vores samfund på lige fod med alle andre. Derfor skal de ikke ses som en samlet masse, men som de forskellige mennesker, de er,” siger Anette Laigaard, formand for Det Centrale Handicapråd.

Kampagnevideoen er lavet i samarbejde med journalist Jacob Nossell, som selv er spastisk lammet.

”Det var vigtigt for mig personligt at lave den her film. Den er et opgør med de stereotype forestillinger, der hersker om os, der har et handicap. Jeg vil gøre handicap menneskeligt og vise, at handicap kan være mange ting, og ikke kun tilhører en lille lukket gruppe af mennesker,” siger Jacob Nossell.

I videoen optræder en række forskellige mennesker med handicap, der fortæller, hvem de er – og hvorfor de er så meget mere end deres handicap.
Du kan blandt andet møde Nikolaj, der elsker at skrive, og også har Downs Mosaik.

Handicap er ikke ualmindeligt
30 procent af danskerne vurderer selv, at de har et handicap eller en længerevarende sygdom. Det viser en undersøgelse fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, der kom i 2017.

Det Centrale Handicapråd lancerer udover videoen også en mindre billedserie med personerne fra videoen på sociale medier i forbindelse med FN’s internationale handicapdag. 

 

Søndag, 3 december, 2017