En bøde er vel en bøde?

En bøde er vel en bøde?

 

Når det regner, kan det især være fristende at lade bilen stå på parkeringspladsen med kørestolssymbolet,

når alle de andre p-pladser er optaget, eller hvis dit ærinde alligevel kun tager 10 minutter. Det kan være fristende at tænke, at det er spild af plads. Selv når solen skinner. Ingen bruger alligevel pladsen, og det er i forvejen dyrt at parkere.

 

At handicappladsen er ledig, gør for nogle en enorm forskel. Det er dem, som er afhængige af, at der er kort afstand fra bilen og hen til bygningen, hvor lægeklinikken eller supermarkedet ligger. En ekstra gåafstand på 100 meter kan for nogle betyde, at man ikke er i stand til at klare lægebesøget eller de daglige indkøb. Eller passe sit arbejde, for den sags skyld.

 

Regeringen barsler med et lovforslag, der giver dobbelt bøde til bilister, der uretmæssigt parkerer på handicappladser. Det er en god idé. For det er faktisk mere alvorligt at tage en handicapplads end at putte for lidt i parkometeret. Der er desværre blevet flere, der ikke respekterer pladserne. 

 

En del af samfundet

Handicapparkeringspladser er en del af noget større: Nemlig det, at vi alle sammen kan komme rundt og være en del af samfundet. Det hensyn bliver alt for tit glemt – for eksempel af arkitekter og bygherrer, der opfører nye bygninger.  Irritationen er stor, når visionen for byggeriet må revideres, for at man kan komme ind med en kørestol, men det ville aldrig være en del af visionen, at dørene var mindre end to meter høje. Så var der jo nogle, der ville have svært ved at komme ind, ikke?

 

Vi har mange regler i Danmark. Mange kan virke unødvendige og fristende at bryde. Derfor er der god grund til at vise, når en lille regel gør en stor forskel. Den forskel er langt mere end 1.020 kr. værd.

Tirsdag, 15 oktober, 2013