To kampagner hjælper inklusion på vej

To kampagner giver skoler og forældre inspiration til inklusionsarbejdet. 

 
Det Centrale Handicapråd og foreningen Skole og Forældre står bag kampagnen ”Forældre fremmer fællesskabet” med konkrete værktøjer og aktiviteter, som forældre, børn og skolebestyrelser kan bruge til at gøre skolerne inklusionsklare. For det er vigtigt at tage forældre og børn med på råd. Det viser en ny undersøgelse om, hvordan vi får inklusion i folkeskolen til at lykkes. 
 
Det er planen, at kampagnen skal nå ud til alle kommuner i landet. 25 kurser er allerede afholdt med stor succes.
 
Tue Byskov Bøtkjær, formand for Det Centrale Handicapråd og med i kampagnen ”Forældre Fremmer Fællesskabet” siger: 
”Vi ved, at forskellighed er en styrke, og når vi kan være forskellige sammen i skolen, styrker det os i resten af livet. Derfor vil vi gerne give forældrene nogle redskaber til at styrke deres børns fællesskaber og håndtere de udfordringer, som forskellighed også bringer med sig”. 

Fire skolebørn ligger på maven og griner.

 
Du kan læse mere om vores kampagne på www.inklusionsklar.dk
 

Kampagne giver værktøjer til børn

Danske Handicaporganisationer står bag den anden kampagne ”Skolens fællesskab er for alle”, der giver værktøjer til brug for børnenes dialog om hinandens forskelligheder.  
Du finder mere information om Danske Handicaporganisationers kampagne ved at klikke her http://www.handicap.dk/projekter/skolens-faellesskab-er-for-alle-inklusion-i-grundskolen
Torsdag, 24 oktober, 2013