Ny formand for det Centrale Handicapråd

Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann har udpeget en ny formand for Det Centrale Handicapråd. Det bliver den 63-årige tidligere socialdirektør fra Københavns Kommune, Anette Laigaard.

Tidligere formand, Tue Byskov Bøtkjær, meldte ud før jul, at han af personlige årsager ønskede at blive fritaget for hvervet. I overgangsperioden har Annemette Ruth fungeret som formand for rådet, men nu er der altså en ny, permanent formand.

I pressemeddelelsen fra Social- og Indenrigsministeriet udtaler Anette Laigaard:

”Først og fremmest er jeg beæret over, at social- og indenrigsministeren har vist mig den tillid at udpege mig som formand for Det Centrale Handicapråd. Jeg er meget optaget af, at vi i fællesskab får skabt de bedste rammer for, at mennesker med handicap kan udnytte deres potentiale og blive en aktiv del af samfundet i det omfang, det er muligt for den enkelte. Rådets brede sammensætning af aktører, der brænder for området, ser jeg som et spændende forum og et godt afsæt for at gøre en forskel. Derfor ser jeg meget frem til at komme i gang – og i fællesskab gøre en positiv forskel for mennesker med handicap.”

Anette Laigaard er fratrådt sin stilling som administrerende direktør for Københavns Kommunes Socialforvaltning d. 1. marts, og indtrådt som formand for det Centrale Handicapråd samme dag.

Det Centrale Handicapråd rådgiver regeringen, Folketinget og andre om handicapspørgsmål og er forum for dialog mellem centrale aktører på handicapområdet.

Tirsdag, 1 marts, 2016