Ny strategi om frivillighed

Flere mennesker med handicap skal have mulighed for at lave frivilligt arbejde og derigennem bidrage til samfundet. I dag offentliggør Tænketanken for nye alliancer sin nye strategi for, hvordan flere mennesker med handicap kan blive frivillig i almindelige foreninger eller klubber, så flere med handicap fremover for eksempel kan blive træner i fodboldklubben, frivillig på en musikfestival eller spejderleder. 

”Strategien er et vigtigt stykke arbejde, som vi også har peget på i rådets holdningsstrategi mod fordomme om mennesker med handicap. Nu har vi opskriften på, hvordan flere med handicap kan lave frivilligt arbejde. Selv om man måske ikke har mulighed for at tage en uddannelse eller et arbejde kan man have noget at bidrage med til fællesskabet og det skal man have mulighed for,” siger formand for Det Centrale Handicapråd, Anette Laigaard om strategien.

”I Det Centrale Handicapråd vil vi støtte op om strategien, så mennesker med og uden handicap kan møde hinanden om det frivillige arbejde. Det tror jeg kan medvirke til, at vi får et bedre samfund med færre fordomme,” udtaler formand for Det Centrale Handicapråd, Anette Laigaard om strategien.

Læs Strategi for nye alliancer

Mandag, 23 maj, 2016