Pressemeddelelse: Gør Danmark tilgængeligt for turister med handicap

DCH's formand, Tue Byskov Bøtkjær ser uudnyttet potentiale i dansk turisme. Gode oplevelser for mennesker med handicap.

Erhvervs- og vækstminister Anette Vilhelmsen skal i gang med at lave en vækstplan for turisme og oplevelsesøkonomi. Det er der brug for. Siden finanskrisen begyndte, har Danmark mistet 1,8 procent af sine udenlandske overnatninger, mens Europa som helhed er gået frem med 5,4 procent.

Formand for Det Centrale Handicapråd, Tue Byskov Bøtkjær, vil gerne hjælpe ministeren med at skabe vækst i dansk turisme:

”Vi har et stort, uudnyttet potentiale i at skabe gode oplevelser for turister med handicap. Vi ved, at der bliver flere og flere ældre, rigtig mange af dem har mange penge og rejser, og ganske mange af dem har et handicap. Hvis én i et rejseselskab har et handicap, så efterspørger hele selskabet rejseoplevelser, hvor tilgængeligheden er i orden.

Danmark har en geografi, en infrastruktur og nogle attraktioner, som gør det oplagt at satse på tilgængelighed. Samtidig er tilgængelighed en kvalitetsparameter, og vi er nødt til at levere på kvalitet, fordi vi har så svært ved at konkurrere på prisen i forhold til andre turistmål. Vi ved, at vi har nogle udfordringer for eksempel, at der er få tilgængelige sommerhuse. Men der er også masser af lokale initiativer til at gøre attraktioner tilgængelige, og en af vores nyeste og fineste attraktioner, Den Blå Planet, er et eksempel på, at fremsynede folk i branchen ser potentialet.

Regeringen er på vej med en handlingsplan på handicapområdet. Jeg vil opfordre socialminister Karen Hækkerup, der sidder for bordenden i det arbejde, til at snakke sammen med Anette Vilhelmsen om at tænke planerne sammen, så vi kan investere klogt i tilgængelighed. Og processen kunne måske endda være en anledning til at flytte nogle mennesker med handicap fra offentlig forsørgelse til at bidrage i turisterhvervet. ”

Torsdag, 27 juni, 2013