Handicapfestival

Hvert år afholdes en festival, hvor handicap er i fokus. Arrangementet sættes op på en sådan måde, at det er mennesker med handicap, der skaber og giver oplevelser til andre. Mennesker med handicap kan både stå som deltagere, kunstnere og publikum.

Festivalen kan eventuelt tage et nyt tema op hvert år. Det kan være et hvilket som helst tema, der bliver fortolket med handicapperspektivet i.

Man kunne også tænke sig et format, hvor der kommer et handicaptema ind under allerede etablerede events og festivaler, som f.eks. Roskildefestival, Distortion eller Århus som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Deltagerne til festivalen får mulighed for at se mennesker med handicap i en anden kontekst end mennesker med handicap normalt optræder i. Personer med handicap får via festivalen mulighed for at engagere sig i en aktivitet, hvor handicap er i fokus på en positiv måde.

Festivalen kan medtage materiale eller hente inspiration til events og formater fra andre forslag i idebørsene, eksempelvis Lån et handicap, Forvandlende fortællinger og Portrætfilm med personer med handicap.

HVEM KAN SAMLE IDEEN OP?

Initiativet kan tages af handicaporganisationer i samarbejde med allerede etablerede festival- og eventmagere.

INSPIRATION

Der findes allerede en del handicapfestivaler, som kan give inspiration og idegrundlag for et større event, der i stil med Copenhagen Pride kan lave en imødekommende og inkluderende ramme.

En kunst og happening - festival: Handicapartfestival, en festival forbeholdt mennesker med handicap: Sjællandsfestivalen og Sølund musikfestival, der ønsker at have både mennesker med og uden handicap til sit arrangement.