Mangfoldighedsstandard til Public service udbydere

Der sættes en standard for mangfoldighed hos Public service-udbydere, så medierne bliver mere repræsentative i deres dækning i forhold til mennesker med handicap, herunder at mennesker med handicap i højere grad optræder i roller, som ikke har at gøre med handicap. Der kan også sættes standarder for mangfoldigheden i medarbejderstaben i produktionen af mediematerialet. 

En mangfoldighedsstandard kunne sikre et bredere kendskab til mennesker med handicap internt i medierne og eksternt, hos den generelle befolkning. Både ideen om Mangfoldighed som kriterie for kulturstøtte og Isbryderprojekter i mediebranchen  kan give inspiration til at udfolde ideen om mangfoldighed hos Public service udbydere.

HVEM KAN SAMLE IDEEN OP?

Kulturministeriet, public serviceudbydere, handicaporganisationer og andre, kan være med til at formulere et mangfoldighedskrav og derefter engageres i, hvordan kravet bliver gennemført i praksis.

INSPIRATION

Engelske BBC har allerede erfaringer inden for området, samt iværksat en større indsats fremadrettet imod 2017, som en dansk indsats vil kunne læne sig op ad.