Sådan kommunikerer vi

FAKTA

  • Fra januar 2011-juli 2012 var vi i alt 132 gange i medierne.
  • Vi var i både dagblade, regionalaviser, lokalaviser, fagblade, på nettet, på TV og i radioen.
  • Langt de fleste gange, vi var i medierne, var med kommentarer eller citater, der indgik i en historie - cirka 90 gange.
  • Vi var i medierne med egne indlæg lidt over 40 gange.

 

 

Det overordnede mål med vores arbejde er et mangfoldigt samfund uden forskelsbehandling og med lige muligheder for alle - handicap eller ej. Vores vigtigste middel for at nå det mål er dialog.

 

Og en af de bedste dialoger er dén, man kan tage i det offentlige rum. Så har flest muligt adgang til at kunne deltage i debatten.

 

Den mest effektive adgang til det offentlige rum er medierne.
Derfor forsøger vi ofte at få debatindlæg og kronikker i de danske aviser - både landsdækkende, regionale og lokale.
Vi kommenterer også aktuelle historier og kommer med forslag til, hvordan man kan lave bedre eller alternative løsninger - ofte viser vi det med et godt eksempel, vi kender.

 

Derudover giver rådets formand Tue Byskov Bøtkjær udtryk for sine holdninger til forskellige sager i sin blog på vores hjemmeside.
Du kan læse formandens blog her.

Vi lægger jævnligt links ud og skriver vores mening om aktuelle sager på vores offentlige Facebook-side. Her er alle meget velkomne til at give deres besyv med.
Besøg vores Facebook-side her, hvor du kan "Synes godt om" os og få nyheder fra os.

I vores nyhedsbrev kan du blive opdateret på vores nyeste arbejde og på, hvordan det går med rådet.
Du kan melde dig til vores nyhedsbrev her.

 

 

Udpluk af indlæg og historier, hvor rådet optræder eller er afsender

2011 2012

Den 25. marts 2011:
"Handicappede får lavere bankrenter"
- artikel om mennesker med handicap, der får lavere bankrenter end andre. Bragt i Børsen, Ritzau, TV2 Nyhederne, Jyske Vestkysten, Fyens Stiftstidende og flere andre.

Den 5. januar 2012:
"Borgere med handicap har ringe indflydelse på egen dagligdag"
- historie om den lille selvbestemmelse, mange mennesker med handicap på bosteder har. Bragt i Kristeligt Dagblad og citeret i flere medier.

Den 5. juni 2011:
"Tænk nye tanker"
- debatindlæg af formand Tue Byskov Bøtkjær med opfordring til at tænke på nye måder til at få flere mennesker med handicap i job eller uddannelse. Bragt i Berlingske Tidende
.

Den 11. januar 2012:
Aftenshowet 11. januar 2012
- historie om, at cirka halvdelen af børn fra 4. – 6. klasse ikke vil sidde ved siden af en spastiker i toget og synes, det er pinligt at følges med en kørestolsbruger. Formand Tue Byskov Bøtkjær er gæst.

Den 7. juli 2011:
"Fra krise til forbedringer
"
- indlæg af daværende socialminister Benedikte Kiær og formand Tue Byskov Bøtkjær om, hvordan den økonomiske krise kan være springbræt til nytænkning, blandt andet så man kan inkludere flere mennesker med handicap i samfundet. Bragt på Dansk Handicap Forbunds hjemmeside, i Horsens Folkeblad, Dagbladet Køge/Roskilde/Ringsted og Herning Folkeblad

Den 2. februar 2012:
"Eksperter diskuterer handicap og job"
- et radioindslag om rådets beskæftigelsescamp (læs mere under fanebladet "Flere med handicap i job"). Sendt i JP Radio. Du kan finde indslaget på JP Radios hjemmeside ved at søge på "Eksperter diskuterer handicap og job" i søgefeltet.

Den 30. august 2011:
"Kommunernes nye klæder"
- debatindlæg af Tue Byskov Bøtkjær om, hvordan kommunerne kan sikre fremtidens velfærd med gode løsninger.

Den 6. marts:
"Reform af førtidspension: Husk hovedpersonerne"
- debatindlæg om, hvor vigtigt det er at huske borgerne og deres ønsker, når politikerne skal lave ny reform af førtidspension og fleksjob. Indlægget er skrevet af formand Tue Byskov Bøtkjær, rådsmedlem Rösli Gisselmann, administrerende direktør for Lokalbanen, og rådsmedlem Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer. Bragt i Viborg Stifts Folkeblad, Frederiksborg Amts Avis, Dagbladet og Morsø Folkeblad.

Den 20. september 2011::
"Inspirerende åbningstale af Det Centrale Handicapråds formand på HITmesse 2011"
- nyhed om og citater fra Tue Byskov Bøtkjærs åbningstale til HIT-messen, som er Hjælpemiddelinstituttets messe. Bragt på Hjælpemiddelinstituttets hjemmeside.

Den 1. maj 2012:
"Demokrati er for alle"
- debatindlæg af Tue Byskov Bøtkjær om det forkerte i, at mennesker, der er under økonomisk værgemål, ikke må stemme. Bragt i Kristeligt Dagblad.

Den 10. oktober 2011:
"Nu skal diskrimination af handicappede forbydes"
- nyhed om manglende forbud mod diskrimination af mennesker med handicap. Bragt i Berlingske Tidende.

Den 3. maj 2012:
"Perspektiv: Det inkluderende samfund"
- et indlæg af Tue Byskov Bøtkjær om at se ressourcerne i mennesker med handicap. Bragt på hjemmesiden www.DenOffentligeSektor.dk som led i en såkaldt handicap-stafet.

Den 15. oktober 2011:
"Et centralt råd"
- et indslag fra Døvefilm, som besøger rådets sekretariat og interviewer formanden.

Den 6. juni 2012:
"Mangfoldighed i børnehøjde"
- Tue Byskov Bøtkjærs grundlovstale til Børnenes Grundlovsdag om inklusion i folkeskolen. Talen er skrevet til rådets hjemmeside og blev også bragt i Fredericias Dagblad, Vejle Amts Folkeblad og Horsens Folkeblad.

Den 26. oktober 2011:
"Hvor blev borgerne af?" - debatindlæg af formand Tue Byskov Bøtkjær og rådsmedlem Søren P. Rasmussen, der er borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune. Indlægget handler om, at det er en kerneopgave for kommunerne at sørge for at give de borgere, som har behov for og ret til det, den rette støtte efter loven.

Den 22. juni 2012:
"Handicapråd vil overflødiggøre inklusionstanken"
- indlæg om rådets holdningspapir om inklusion (se under fanebladet "Inklusion i folkeskolen"). Bragt i Folkeskolen, Dansk Handicap Forbunds hjemmeside og Spastikerforeningens hjemmeside.

 

Den 27. juni 2012:
"Handicap - mediernes blinde plet"
- debatindlæg af Tue Byskov Bøtkjær om, hvordan og hvor meget medierne repræsenterer mennesker med handicap. Bragt i fagbladet Journalisten.

 

Den 28. juni 2012:
"Tag lærernes erfaringer alvorligt"
- debatindlæg af Tue Byskov Bøtkjær om, at det er vigtigt at lytte til og bruge lærernes gode erfaringer med inklusion, når andre skal til at inkludere børn med særlige behov i den almindelige folkeskole. Bragt i Folkeskolen, Politiken, Fyens Stiftstidende, Dagbladet, Frederiksborg Amts Avis, Flensborg Avis og flere andre.

 

Den 13. juli 2012:
"Ny reform: Grib chancen!"
- åbent brev fra Tue Byskov Bøtkjær til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, social- og integrationsminister Karen Hækkerup og formand for Kommunernes Landsforening Erik Nielsen. Brevet handler om, at den vedtagede reform af førtidspension og fleksjob er en oplagt mulighed til at styrke forholdet mellem borger og myndighed. Bragt i Jyllands-Posten.