Beskæftigelse: Lær af forskellen

I dag udkommer SFI med en ny rapport om handicap og beskæftigelse – fordelt på regioner. Overraskende nok er der ganske stor forskel på, hvordan det ser ud i de forskellige regioner. Det er vigtigt, at vi interesserer os for de forskelle, for de er vejen til at forstå, hvordan vi kan forbedre os. Potentialet for forbedringer er stort.
 
Danmark ligger fjerdesidst i Europa, når det handler om forskellen i beskæftigelse mellem personer med og uden handicap. Og hvis hele Danmark var som region Syddanmark, ville vi faktisk være nummer sjok. Her er forskellen mellem de to grupper nemlig 37,6 pct. point, mens den på Sjælland er 30,9 pct. point. 
 
Desværre får vi ikke med rapporten nogle klare svar på, hvad denne markante forskel skyldes. Derfor er der et arbejde at gøre for beskæftigelsesmyndighederne med at udrede årsagerne – og det er et arbejde, som det bogstavelig talt kan betale sig at gøre grundigt. For det er en god forretning at få flere med handicap i beskæftigelse – hvis det vel at mærke er et arbejde, der passer til den enkelte og arbejdspladsen. Statistikkerne fra andre lande viser, at vi kan gøre det meget bedre. Vi skal se udad og lære af de steder i verden, hvor beskæftigelsen blandt mennesker med handicap er højere end herhjemme, og vi skal se indad og lære af forskellene hos os selv.
 

Dato: 

Torsdag, 30 april, 2015