Nye tider – i digitaliseringens navn

Digitaliseringen er over os, og den betyder mange forskellige ting – lad mig nævne tre:

 

  1. Den gør det muligt at lave en hjemmeside, hvor man kan formidle sit budskab. Jeg har i lang tid glædet mig til, at Det Centrale Handicapråd fik en ny og opdateret hjemmeside. De digitale muligheder i siden gør, at vi kan lave den tilgængelig til en masse mennesker trods forskellige handicap. Med denne side tror jeg på, at vi får nemmere ved at sprede budskabet om vilkårene for mennesker med handicap i Danmark og om rådets arbejde for denne sag. Og så må den også gerne være et eksempel for de desværre mange – også offentlige – hjemmesider, hvor tilgængeligheden halter. Læs her, hvordan vi har gjort vores hjemmeside tilgængelig.

 

  1. Digitaliseringen betyder, at verden forandrer sig. Spillereglerne ændres – ikke mindst for, hvordan vi kommunikerer. Forandringer giver nye muligheder. For eksempel muligheder for at inkludere flere. Lige nu er regeringen i gang med en plan om at digitalisere hele velfærdsområdet, så kommunikation mellem borgere, myndigheder og virksomheder skal foregå digitalt for fremtiden. I så stort et tiltag er der store perspektiver for inklusion, hvis man tænker mangfoldighed ind i de digitale løsninger. Det bør være et indlysende mål for nye løsninger, at så mange forskellige mennesker som muligt – handicap eller ej – kan betjene dem.

 

  1. En af de måder, man kan sikre sig, at der bliver tænkt mangfoldighed ind i digitale løsninger, er ved at inddrage brugerne i udviklingen – de mennesker, der rent faktisk skal benytte sig af teknologien. Brugerinddragelse og digitalisering – og brugerinddragelse i digitaliseringen - er blandt de emner, vi i Det Centrale Handicapråd vil sætte større fokus på i den kommende tid. Det er først i mødet med en bruger, som teknologien giver mening for, at teknologien har en værdi. Det budskab vil vi gerne formidle videre til beslutningstagere og udviklere. Derfor er et af rådets nye arbejdstemaer for det kommende år netop digitalisering.

 

Jeg glæder mig til at gå i gang med det nye tema – og jeg glæder mig til at kunne formidle det til jer alle via vores nye hjemmeside.

 

- Tue Byskov Bøtkjær.

Dato: 

Tirsdag, 15 maj, 2012