Formanden mener

 

13. juli 2018:

De 5 vigtigste tweets fra den sidste måned

Her kan du læse de 5 vigtigse tweets fra Det Centrale Handicapråds formand Liselotte Hyveled fra den sidste måned. 
Det har været en travl måned for den nye formand, og hun er kommet vidt omkring på den handicappolitiske bane. 

1) Liselotte satte fokus på ny banebrydende forskning indenfor psykiske handicap

"Ny undersøgelse viser at autisme, skizofreni og andre psykiske handicap er genetisk beslægtede. Vigtigt at Danmark tager del i banebrydende forskning i psykiske handicap #dkpol #dkhandicap
https://www.denoffentlige.dk/ny-forskning-psykiske-sygdomme-har-faelles-...

2) Hun slog et slag for økonomisk ymyndiggjortes stemmeret med et debatindlæg i Jyllandsposten

"Stemmeret til alle. Også mennesker med handicap - giv de økonomisk umyndiggjorte stemmeret inden næste valg. Det er min opfordring til folketingets partier i @JPdebat i dag #dkhandicap #dkpol https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE10708055/stemmeret-til-alle-inden-naeste-valg/ …"

3) Hun satte fokus op mennesker med handicaps plads på arbejdsmarkedet

"Tak @jacobnossell for vigtig og relevant debat. Enig, et rummeligt arbejdsmarked handler ikke kun om lovgivning. Kontakt mellem viksomhedder og personer med handicap samt tilstedeværelse på arbejdsmarkedet også. En rejse foran os venter #dkpol #dkhandicap https://www.information.dk/debat/2018/06/ja-faktisk-gerne-vaere-chef-ogsaa-handicap?lst_frnt"

4) Og så blev hun interviewet til altinget om Det Centrale Handicapråds udflytning til Brovs i Nordjylland

"Udflytning af @handicapraad bliver en udfordring. Men den vil jeg gerne løfte. Mennesker med handicap har sager der skal tales, uanset om det er fra Bredgade eller Brovst. Jeg fortæller om min nye formandspost i @altingetdki dag #dkpol #dkhandicap
https://www.altinget.dk/udflytning/artikel/ny-formand-for-det-centrale-handicapraad-placering-goer-formandsposten-mere-vanskelig-for-folketinget-sidder-jo-ikke-i-brovst"

5) Og ikke mindst fremhævede hun postive historier om mennesker med handicap, der klarer sig godt i samfundet - til trods for mange udfordringer. 

"Den her historie gør mig virkelig glad. Tak til den lille VVS- virksomhed, der tog den chance og det ansvar og hjalp Martin til at få et bedre liv. Jeg er sikker på at langt flere virksomheder vil og kan gøre det samme.  #dkhandicap #dksocial
https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/mit-job-har-givet-mig-livsmode...

Følg Det Centrale Handicapråds formand Liselotte Hyveled på Twitter.

 

14. maj 2018:

Liselotte Hyveled bliver ny formand for Det Centrale Handicapråd

Børne- og socialminister Mai Mercardo har udpeget Vice President i Novo Nordisk Liselotte Hyveled som ny formand for Det Centrale Handicapråd. Liselotte kommer med erfaring fra bestyrelsesposter og diverse chefstillinger i Novo Nordisk.

Liselotte Hyveled har bl.a. stået i spidsen for ”Project Opportunity”. Et projekt, der skaber plads og rum til medarbejdere med handicap på autismespektret. Herigennem har hun medvirket i DR-programmet ”De skjulte talenter”, der har været med til at skabe debat om, hvordan personer med handicap kan deltage aktivt på arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet med det, de hver især kan.

Om sin udvælgelse til formandsposten siger Liselotte Hyveled:
”Jeg er utroligt glad og ydmyg over at blive bedt om at påtage mig rollen som formand for Det Centrale Handicapråd, og jeg glæder mig rigtig meget til at kaste mig over opgaven. Det er bestemt en opgave, jeg brænder meget for. Jeg er særligt optaget af, hvordan vi kan nedbryde fordomme om personer med handicap, sådan at flere kan få lov til at bidrage til samfundet med det, de kan og få en positiv mening med livet generelt.”

Ministeren lægger vægt på erfaring fra det private erhvervsliv

I udvælgelsen af Liselotte Hyveled har ministeren lagt vægt på hendes ledelseserfaring fra erhvervslivet og ballast som bestyrelsesmedlem.

Børne- og socialminister Mai Mercado siger:

”Det Centrale Handicapråd spiller en vigtigt rolle som rådgiver for regeringen. Derfor er jeg glad for, at vi nu får en kapacitet som Liselotte Hyveled til formand. Med sin erfaring som erhvervsleder fra Novo Nordisk, hvor hun også har været initiativtager til at etablere en bæredygtig model for inklusion af mennesker med autisme, vil hun kunne styrke rådets fokus på et vigtigt område, nemlig handicappedes deltagelse på arbejdsmarkedet. Det fokus er væsentligt, så vi kan blive endnu bedre til at få mennesker med handicap i arbejde. Der er meget at tage fat på. Jeg ser frem til samarbejdet.

Det Centrale Handicapråd indledte en ny rådsperiode i januar 2018. Og Liselotte Hyveled tager over som formand efter Dan Boyter, der fratrådte umiddelbart efter rådsperiodens begyndelse.