Formanden mener

 

21. juni 2017:

Det har været en fornøjelse at deltage i så mange spændende debatter, møde en masse interessante mennesker og være en del af den helt fantastiske stemning, der indtager Bornholm i folkemødedagene. 

Det var anden gang, jeg deltog i Folkemødet som formand for Det Centrale Handicapråd, og årets debatter bød på alt fra god sagshandling over udfordringer i psykiatrien til et mere rummeligt arbejdsmarked. Selvom emnerne for debatterne spænder bredt, så var der alligevel flere overordnede pointer, der gik igen. Tre af dem vil jeg gerne fremhæve.

 

9. maj 2017:

Internettet og sociale medier er blevet en central del af vores hverdag. De beriger os, men giver også en lang række udfordringer. Jeg gætter på, at vi alle har stået i situationer, hvor vi har haft svært ved at navigere på nettet, er udfordret af at skulle være på konstant eller har været i tvivl om, en kommentar på Facebook skal tolkes ironisk eller alvorligt – jeg har i hvert fald. Men for nogle mennesker er livet online ekstra svært.

 

17. marts 2017:

Familier med børn med handicap må ofte kæmpe en hård kamp for at få hverdagen til at hænge sammen. Hvad familierne ikke behøver er, at kæmpe med det system, som er sat i verden for at hjælpe dem. 

De har store udfordringer, hjælpemidler, dyr specialkost, ekstraudgifter, handicapbil og tilskud til tabt arbejdsfortjeneste. Hvad familierne ikke behøver er, at kæmpe med det system, som er sat i verden for at hjælpe dem. Men det er desværre til tider tilfældet i Københavns Kommune, som nye sager fra Borgercenter Handicap viser.

 

6. marts 2017:

Jeg er utrolig glad for, at Folketinget har besluttet at arbejde for et generelt forbud mod diskrimination af mennesker med handicap. Et sådan forbud har længe stået højt på ønskelisten...

 

31. december 2016:

Sikke et år! Da jeg i februar blev spurgt, om jeg havde lyst til at sidde på posten som formand i Det Centrale Handicapråd, var jeg ikke et sekund i tvivl. Selvfølgelig ville jeg det.

 

21. december 2016:

Godt gået, handicapråd! Sikke et flot arbejde I har gjort med at uddele handicappriser i jeres kommuner. Her i Det Centrale Handicapråd har vi hele december delt jeres historier om lokale ildsjæle, der har modtaget handicappriser.

 

22. november 2016:

Fordomme bliver nedbrudt, når vi møder andre mennesker. Og foreninger er et fantastisk forum for netop dette, fordi vi samles om fælles interesser på tværs af vores forskelligheder...

 

9. november 2016:

Forestil dig at du har et handicap og massivt behov for hjælp, for eksempel til at komme i bad, tage tøj på og andre hverdagsting. I dag får du hjælp af kommunens hjemmehjælp, men i fremtiden ønsker kommunen kun at hjælpe dig, hvis du flytter fra dit eget hjem...

 

17. oktober 2016:

Et rigt socialt liv er vigtigt for os alle. Det er derfor alarmerende, når en ny undersøgelse fra Socialpædagogerne viser, at voksne med handicap i mindre grad end tidligere deltager i lokalsamfundet – og at en tur i biografen skal planlægges mindst en uge i forvejen.

 

15. september 2016:

Jeg vil gerne invitere læseren med en tur op i helikopteren for at se lidt på udfordringerne på handicapområdet fra oven:

Dagens handicappolitik er nemlig indrettet alt for siloopdelt. Der er siloer mellem det offentlige og det private, siloer mellem regionen og kommunen, siloer indenfor kommunens administration. Forestil dig, hvordan det føles, når man skal tale med så mange mennesker for at få sit liv til at fungere.

Sider