Brugerindflydelse

Det Centrale Handicapråd arbejder for, at mennesker med handicap får reel indflydelse på beslutninger, som har betydning for, hvordan livet og hverdagen udformer sig for den enkelte. Derfor har vi taget initiativ til et charter for brugerindflydelse.

 

Her finder du seks principper for, hvordan man kan sikre brugerindflydelse i alle dele af et forløb. Chartret kan bruges som redskab eller inspirationskilde til at arbejde med brugerindflydelse. Du kan læse chartret her.

 

Tilslutning til charter for brugerindflydelse

Vi opfordrer organisationer og privatpersoner til at tilslutte sig chartret. Vi håber, at charterts budskaber på den måde bringes videre i forskellige faglige såvel som private sammenhænge. Du kan tilslutte dig chartret her.

 

Materialer om brugerindflydelse

Vi har samlet forskellige materialer om brugerindflydelse. Materialerne er udvalgt som eksempler på, hvordan man kan arbejde med brugerindflydelse i praksis. Siden opdateres løbende med nye eksempler. I menuen til venstre kan du klikke dig ind på materialesamlingen, alt efter om du er bruger, fagperson eller virksomhed.