Nyheder

Det Centrale Handicapråds første møde i den nye firårige rådsperiode blev afholdt d. 27. februar betød goddag til en række nye rådsmedlemmer.

(28. februar 2018)

Fjern krydset i kalenderen!

Det Centrale Handicapråds årsmøde udskydes til et senere tidspunkt.

Vi har i øjeblikket ikke nogen formand. Det betyder, at årsmødet ikke kan afholdes som planlagt. 

Det Centrale Handicapråds årsmøde skulle være afholdt på Odeon i Odense den 10. april 2018, kl. 9.00 - 17.00.

Vi giver information om ny dato, så snart vi kan!

 

(30. januar 2018)

Sekretariatet for Det Centrale Handicapråd er på den listen over statslige arbejdspladser, der skal flytte ud af hovedstaden. Nærmere bestemt vil adressen i Bredgade inden for en overskuelig fremtid blive skiftet ud med Brovst i Jammerbugt Kommune.

(18. januar 2018)

Børne-og Socialministeren, beskæftigelsesministeren og Danske Handicaporganisationer var i fredags værter for konferencen ”Alle kan bidrage”.

(18. januar 2018)

KL og Danske Handicaporganisationer har opdateret pjecen 'Den gode praksis'.

(15. januar 2018)

Det Centrale Handicapråd har udgivet årsberetningen for 2017. Her kan du læse om de områder, rådet har beskæftiget sig med i løbet af året. Især beskæftigelse, holdninger til mennesker med handicap og tillid mellem borger og offentlig myndighed har fyldt meget i rådets arbejde. I årsberetningen kommer rådet også med en række anbefalinger til regeringen og kommunerne. De indeholder tiltag, der for eksempel kan få flere med handicap i arbejde og bryde tillidskløften mellem kommune og borger.

(22. december 2017)

Både den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse(STU) og overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse var på dagsordenen på mødet i Det Centrale Handicapråd.

(19. december 2017)

Institut for menneskerettigheder lancerer i dag Handicapbarometeret.
Handicapbarometeret består af en række data, hvor forholdene for mennesker med og uden handicap sammenlignes over tid. Der er 10 udvalgte områder, som forholdene for mennesker med handicap måles på. Områderne er udvalgt fra handicapkonventionen, og håbet er, at mål på disse områder kan inspirere ny politik til gavn for mennesker med handicap.

Tallene gør det også lettere at vurdere, om udviklingen går den rigtige vej omkring FN’s Handicapkonvention.

(13. december 2017)

Der er flere med handicap, end du tror

Mange mennesker har et handicap, synligt eller usynligt – og mennesker med handicap kommer i alle former og størrelser. Det er budskabet i den kampagnevideo, der kan ses her, Det Centrale Handicapråd lancerede for at markere FN’s internationale handicapdag søndag den 3. december.

(3. december 2017)

Det bliver erhvervsmanden Dan Boyter, der fra 1. januar 2018 skal stå i spidsen for Det Centrale Handicapråd.

Social- og Børneminister Mai Mercado har netop udpeget Dan Boyter som ny formand for Det Centrale Handicapråd. Dan Boyter har været direktør for virksomheden Pressalit A/S, der laver hjælpemidler til mennesker med handicap. Den kommende formand sidder desuden i en række bestyrelser inden for det sociale og kulturelle område og kommer derfor til rådet med både solid ledelseserfaring og stor viden om social- og handicapområdet.

(16. november 2017)