Holdninger til handicap

Det Centrale Handicapråd arbejder målrettet for at bekæmpe fordomme om mennesker med handicap. Rådet mener, at holdninger, fordomme og berøringsangst overfor mennesker med handicap bør forbedres.

Har du taget dig selv i at tale højere og tydeligere til en person, der sidder i kørestol? Vil du være forbeholden over for en ny kollega med ADHD? Sætter du dig gerne et stykke væk fra en spastiker eller en person med udviklingshæmning? Ja, så reagerer du ligesom mange andre danskere.

Det Centrale Handicapråds holdningsarbejde

De fleste af os – også personer, der selv har et handicap – har nemlig bestemte fordomme om, hvem mennesker med handicap er, og hvad de kan. Og vi bliver ofte usikre på, hvordan vi skal agere, når vi bliver konfronteret med handicappet. Selvom fordommene og berøringsangsten sjældent skyldes ond vilje, så har de stor betydning for de mennesker, der bliver mødt med dem.

Indgroede fordomme kan være svære at ændre, men det er værd at gøre indsatsen. Færre fordomme og negative holdninger vil betyde, at mennesker med handicap får bedre livsvilkår og mulighed for at realisere deres drømme, og samtidig vil samfundet få mere glæde af ressourcerne hos mennesker med handicap. 

Viden om holdninger og handicap (2016)

Det Centrale Handicapråd har udarbejdet "Viden om holdninger og handicap". Den giver indsigt i holdninger, fordomme og berøringsangst overfor mennesker med handicap. 

Collage af billeder af forskellige mennesker med handicap