Blogindlæg

Seje frivillige med handicap

Liselotte Hyveled, formand for Det Centrale Handicapråd, håber, at Foreningen Hverdagsaktivisterne kan inspirere til endnu flere frivillige fællesskaber for mennesker med handicap.

Blogindlæg af Liselotte Hyveled, formand for Det Centrale Handicapråd

I Danmark er det helt naturligt, at vi arbejder frivilligt på den ene eller anden måde. Vi lægger mange timer i lokale foreninger, værdifulde indsatser for socialt udsatte eller ved små og store arrangementer. Især i coronakrisen er frivilligånden virkelig blomstret op i Danmark, og det er smukt at opleve.

For personer med handicap er det ikke helt så selvfølgeligt at kunne hjælpe til i samfundet på frivillig basis. Mange har fysiske eller psykiske udfordringer, som kan virke som hindringer. Når man så alligevel ønsker at bidrage og arbejde frivilligt, er det ekstra vigtigt og sejt.

Alle fortjener at bidrage til samfundet være en del af et frivilligt fællesskab, hvis de kan og vil.
Liselotte Hyveled, formand for Det Centrale Handicapråd

Foreningen Hverdagsaktivisterne skaber den mulighed. Her kan personer med handicap gøre en samfundsmæssig indsats og være en del af et frivilligt fællesskab.

Indsatsen er vigtig set både fra et handicapperspektiv og et frivilligperspektiv. Mads Roke Clausen, som er formand for Frivilligrådet, giver i videoen herunder sit syn på, hvorfor det er vigtigt med frivillige fællesskaber. Og vigtigt, at foreningerne også rummer mennesker med handicap.

Hverdagsaktivisternes arbejde er værdifuld på flere måder i mine øjne: Dels hjælper den mennesker med handicap ind i nogle funktioner, hvor både de selv og andre mennesker får glæde af det, og dels er Hverdagsaktivisterne med til at vise os, hvor vigtigt det er, at alle får mulighed for at give deres bidrag til velfærdssamfundet – også i den civile sektor.

Det nedbryder fordomme over for mennesker med handicap. For alle kan jo noget. Og alle fortjener at bidrage til samfundet være en del af et frivilligt fællesskab, hvis de kan og vil. Det kan nemlig også være en måde at bryde noget af den ensomhed på, som mange under coronakrisen oplever. Jeg håber, at Hverdagsaktivisterne kan inspirere til endnu flere frivillige fællesskaber for personer med handicap.

Se videoen med Mads Roke Clausen, som er formand for Frivilligrådet.