Nyhed

Ældre Sagen, Røde Kors og 75 organisationer er gået sammen om at bekæmpe ensomhed

Ensomhed er voksende i Danmark, og det har fået Ældre Sagen, Røde Kors og 75 organisationer til at gå sammen om en række anbefalinger til at få en nationale strategi mod ensomhed. Det Centrale Handicapråd bakker op om initiativet.

Flere og flere mennesker i Danmark oplever at føle sig ensomme. Blandt mennesker med fysisk eller psykisk handicap samt mennesker med fysisk eller psykisk sygdom er ensomheden mere udbredt, end det gør sig gældende i den generelle befolkning. Også blandt de pårørende er ensomhed mere udbredt.

Derfor er Ældre Sagen og Røde Kors gået sammen med 75 organisationer om at få en nationale strategi mod ensomhed. Første skridt er oplægget ’Sammen mod ensomhed – et inspirationsoplæg om en national strategi mod ensomhed’, som er udarbejdet med input fra en lang række organisationer på tværs af fagområder og sektorer.

Budskabet er ikke til at tage fejl af: Der er behov for handling, hvis ensomhed skal bekæmpes.

Også i Det Centrale Handicapråd bakker vi op om initiativer til at bekæmpe ensomhed. Der er behov for at tale højt om, hvad ensomhed er for en størrelse, og hvad det gør ved os, hvis vi oplever ensomhed. For det har nemlig enorme konsekvenser for både den fysiske og psykiske sundhed samt for vores samfundsøkonomi.

Med oplægget adresseres udfordringer forbundet med ensomhed, ligesom der fremføres en række anbefalinger til, hvordan det danske samfund kan forebygge, opspore og afhjælpe ensomhed.

Læs mere om oplægget på Ældre Sagens hjemmeside, hvor du også kan finde og læse oplægget i en kort og en lang version.