Nyhed

Mogens Lindhard udtræder af Ekspertudvalget på socialområdet

I forlængelse af den manglende klarhed om sin rolle i Ekspertudvalget, har Mogens Lindhard konkluderet, at rollen i Ekspertudvalget er uforenelig med rollen, som formand for Det Centrale Handicapråd. Han trækker sig derfor med øjeblikkelig virkning fra Ekspertudvalget, skriver han i denne kommentar.

Det er med stor beklagelse, at jeg har måttet erfare, at der ikke har været klarhed om, hvilket mandat jeg sidder med på i Ekspertudvalget på socialområdet.

Først og fremmest vil jeg gerne slå fast, at jeg har været personligt udpeget til udvalget, og ikke har siddet med i udvalget som formand for Det Centrale Handicapråd.

Det Centrale Handicapråd har derfor ikke været involveret undervejs i tilblivelsen af ekspertudvalgets anbefalinger – og kan ikke tages til indtægt for dem. Jeg er ej heller blevet betjent af rådets sekretariat i forbindelse med mit arbejde i udvalget.

Jeg skal derfor beklage, at min rolle i Ekspertudvalget ikke har været tydelig nok, og at der derfor er opstået den opfattelse, at Det Centrale Handicapråd har været involveret i anbefalingernes tilblivelse. Det er ikke tilfældet, må jeg igen understrege.

Som formand for Det Centrale Handicapråd kan jeg ikke leve med, at uklarheden omkring min rolle i Ekspertudvalget potentielt kan skade Det Centrale Handicapråds legitimitet og derved rådets mulighed for at spille sin vigtige rolle, som en bredt sammensat rådgiver for regering og Folketing.

På baggrund af dette er jeg nået til den konklusion, at min rolle i Ekspertudvalget er uforenelig med min rolle som formand for Det Centrale Handicapråd.

Jeg har derfor meddelt Socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil og Ekspertudvalgets formand, Torben Tranæs, at jeg ønsker at udtræde af Ekspertudvalget per dags dato.

Mogens Lindhard, 9. juni 2023