Nyhed

Ny kampagne med Felix Smith skal flytte danskernes holdninger til mennesker med handicap

Danskernes syn på mennesker med handicap kalder ifølge en undersøgelse foretaget af Det Centrale Handicapråd (DCH) og Danske Handicaporganisationer (DH) på viden. På den baggrund lancerer DCH nu en podcast med Felix Smith som vært, der skal nuancere og udvide danskernes forståelse af handicap.

Hele otte ud af ti af os har en relation til et menneske med handicap. Det viser en undersøgelse af danskernes holdninger og kendskab til mennesker med handicap. Alligevel tyder meget på, at vi i mange sammenhænge har et mangelfuldt syn på handicap – også selvom det ikke er af ond vilje.

For at udfordre og nuancere de gængse opfattelser af mennesker med handicap lancerer DCH derfor nu kampagnen ”Er det et handicap?!”, der består af en podcast og video. Forhåbningen er, at danskerne får en størrelse forståelse for, at handicap ikke altid er ensbetydende med kørestol eller blindestok, men kan tage mange forskellige former – også usynlige.

”I DCH ser vi desværre alt for ofte, hvordan befolkningens manglende kendskab til handicap kommer til at spænde ben for, at mennesker med handicap kan få de samme muligheder og være en del af samfundet på lige fod med alle andre – også selvom det ikke er intentionen,” lyder det fra formand for DCH Mogens Lindhard, som fortsætter:

”Vi håber, at kampagnen kan være med til at rykke ved de holdninger og skabe større forståelse for, hvad et handicap er, og hvordan det er at leve med. Særligt de handicap, der er usynlige for andre. Samtidig vil vi gerne vise, at mennesker med handicap er helt almindelige mennesker – hverken stakler eller superhelte – med både styrker og svagheder, og at alle mennesker kan have eller få et handicap. Selv kendte tv-personligheder og politikere.”

Er det et handicap?!
Kampagnen består af en kort video og podcast i fire afsnit med Felix Smith som vært. Felix har som voksen fået diagnosen ADHD og er nu i tvivl, om han selv har et handicap – og hvad et handicap egentlig er. Det undersøger han ved at invitere forskellige gæster med diagnoser hjem til en snak.

Gæsterne er folketingspolitiker for Enhedslisten Rosa Lund, verdensmester i paracykling Emma Lund, stifter og direktør i GladTeknik Mathias Nielsen og tv-vært på Discovery Mette Cornelius. For at blive klogere på emnet ringer Felix desuden til forskellige eksperter på området.

I første afsnit kan man blandt andet høre Rosa Lund fortælle historien om, hvordan en våd bytur endte med diagnosen multiple sklerose, ligesom hun reflekterer over, hvorfor hun har svært ved at se sig selv som en person med handicap.

I de andre afsnit kommer gæsterne også ind på, hvordan det føles at blive stigmatiseret på grund af sit handicap, hvordan man kan forvandle et handicap til en superkraft, og hvordan helt almindelige hverdagsting kan være en stor udfordring, når man har et handicap.

Hør podcasten i din foretrukne podcast-app.

Læs mere om podcasten og se videoen her

Kontakt

Medarbejder Nadia Frydensbjerg

Nadia Frydensbjerg

Kommunikationsmedarbejder

nfr@dch.dk