Billede af plenumsalen ved Handicaprådenes Dag, hvor de mange deltagere kan ses fra distancen.
Nyhed

Se billederne: Over 200 deltog ved Handicaprådenes Dag

Få et indblik i, hvordan det gik til ved Handicaprådenes Dag.

Det Centrale Handicapråd afholdt tirsdag den 25. februar 2020 Handicaprådenes Dag på Hotel Nyborg Strand.

De mere end 200 deltagere blev klædt på til endnu bedre handicappolitisk arbejde i kommunerne takket være spændende oplæg om kommunale handicappolitikker, reel indflydelse og lokal lobbyisme. 

Deltagerne erfaringsudvekslede desuden med hinanden på syv workshops, som rådsmedlemmer fra Det Centrale Handicapråd var med til at stå for og efterfølgende samle op på ved en paneldebat i plenum.

Nedenfor følger nogle af de billeder, der blev taget i løbet af dagen.

Billedet viser en fyldt plenumsal til Handicaprådenes Dag, hvor godt 200 deltagere sidder til bords. I billedets forgrund sidder en blind pianist og spiller flygel.
Deltagerne startede Handicaprådenes Dag med at lytte til pianospil i plenumlokalet, mens der blev serveret morgenbrød og kaffe.

 

Billedet viser Det Centrale Handicapråds formand, Liselotte Hyveled, hilse på deltagerne i en videohilsen sammen med social- og indenrigsminister Astrid Krag.
Det Centrale Handicapråds formand, Liselotte Hyveled, hilste på deltagerne i en videohilsen sammen med social- og indenrigsminister Astrid Krag.

 

Claus Wendelboe, der er souschef i sekretariatet for Det Centrale Handicapråd, præsenterede rådets nye publikation på Handicaprådenes Dag.
Claus Wendelboe, der er souschef i sekretariatet for Det Centrale Handicapråd, præsenterede rådets nye publikation på Handicaprådenes Dag.

 

Se publikationen, Nye kommunale handicappolitikker – inspiration til at udvikle handicappolitik med handling og fremdrift, her.

Billedet viser, at Ulrik Wilbek, formand for KL's socialudvalg, holdt oplæg om kommunale handicappolitikker.
Ulrik Wilbek, formand for KL's socialudvalg, holdt oplæg om at kommunale handicappolitikker skal skabe fælles retning.

 

Udover opmærksomheden på talerstolen ville flere deltagere gerne have taget et billede med Ulrik Wilbek. Det får en mand gjort her på billedet.
Udover opmærksomheden på talerstolen kunne Ulrik Wilbek også mærke deltagernes begejstring, da flere ville have taget et billede sammen med ham.

 

Kristian Skovslund Nielsen, formand for handicaprådet i Faaborg-Midtfyn Kommune, holder oplæg.
Kristian Skovslund Nielsen, formand for handicaprådet i Faaborg-Midtfyn Kommune, holdt oplæg under titlen "Fra udfordring til handling"

 

Kvinde i kørestol taler med en anden kvinde.
Deltagerne havde mulighed for at netværke med hinanden.

 

En deltager fra konferencen taler med Maria Steno og Marie Scott Poulsen, der holdt oplæg om bogen "Lokal lobbyisme".
En deltager vandt bogen "Lokal lobbyisme - få indflydelse i kommunen", som Maria Steno og Marie Scott Poulsen har skrevet og holdt oplæg om.

 

To mænd og en kvinde taler sammen til en workshop.
Deltagerne bidrog med egne erfaringer ved de syv workshops til Handicaprådenes Dag.

 

Maria Ventegodt fra Institut for Menneskerettigheder fortæller til workshop.
Maria Ventegodt, der er chef for ligebehandling hos Institut for Menneskerettigheder og observatør i Det Centrale Handicapråd, var med til at samle op på workshopdeltagernes input.

 

Tre mænd taler sammen under en workshop.
Der var syv workshops ved Handicaprådenes Dag. Blandt andet om bekæmpelse af diskrimination, tilgængelighed og beskæftigelse.

 

Syv medlemmer af Det Centrale Handicapråd samler op på de syv workshops i en plenumdebat.
Syv medlemmer fra Det Centrale Handicapråd samlede op på de syv workshops i en plenumdebat. Fra venstre ses Bent Madsen, John Petterson, Knud Kristensen, Maibrit Berlau, Kristian Jensen, Mogens Wiederholt og Torkild Olesen. Foran står dagens moderator Henrik Kragelund.

 

To mænd smilder til kameraet.
Nogle deltagere havde overskud til at smile til fotograf Bjørg de Mezas kamera.

 

Næstformand i Det Centrale Handicapråd, Thorkild Olesen, sidder på scenen.
Næstformand i Det Centrale Handicapråd, Thorkild Olesen, var med i den afsluttende plenumdebat, og kunne derefter runde dagen af, inden deltagerne blev budt på en forfriskning og netværksmuligheder.